Svečano otvorena energetski obnovljena Druga osnovna škola Srebrenik

Danas je u Drugoj osnovnoj školi u Srebreniku  održana svečana ceremonija otvaranja još jedne „pametna škole“ u Tuzlanskom kantonu.

Osim djece,roditelja i nastavnika, svojim prisustvom ovaj događaj uveličale su i delegacije Grada Srebrenika, Brodsko – Posavske županije i Vlade TK.

Svečanu vrpcu presjekli su Gradonočelnik Nihad Omerović, ministrica obrazovanja u Vladi TK Fahreta Brašnjić, direktorica škole Zehra Isić i predstavnik Brodsko – Posavske županije u Republici Hrvatskoj.

U proteklom periodu na objektu škole su izvođeni građevinsko-zanatski radovi na realizaciji mjera energetske efikasnosti postavljena je termoizolacija na vanjske zidove objekta škole, postavljena je nova vanjska stolarija na objektu škole, postavljen je novi toplovodni kotao na pelet.Ukupna vrijednost radova je 92.803,29 €.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Ukupna vrijednost radova je 92.803,29 €. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda.