Otac stradale Adelise: Još ne vjerujem da moje mezimice više nema…

Zenica još oplakuje prerano ugašen život 16-godišnje Adelise Tahirović, koja je u noći sa petka na subotu pala s balkona na drugom spratu zgrade Doma za nezbrinutu djecu i na mjestu podlegla.

Ogroman šok

Ova vijest odjeknula je u našoj zemlji, a posebno su u šoku brojni sustanari iz Doma, koji su svjedočili nezapamćenoj tragediji, ali i porodica Tahirović.

Bolom shrvani Armin, otac djevojčice, uprkos ogromnom šoku koji je doživio, uspio je za Avaz.ba govoriti o tragediji koja ga je zadesila.

– Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo, da sam izgubio svoju mezimicu. Teško mi je. Šok, nevjerica i bol. Ogroman je ovo udar za mene, suprugu i familiju – kazao je Tahirović.

Budući da su se u javnosti pojavile brojne verzije tragedije, Tahirović podvlači da se radi o nesretnom slučaju te da nikad nisu imali problema ni s kim u Domu – od uposlenih do ostalih štićenika.

Potvrdio je da su njegove kćerke u Domu otkako je propao njegov prvi brak.

– Kćerke su u domu već 14 godina. Nažalost, ja ih nisam dao u Dom. Brinuo sam se sa svojom majkom o njima. Nastavio sam to i nakon što su date u Dom. Uvijek sam bio uz njih – govori on.

Posebno pogađa u srce činjenica da je Armin kobnog dana posjetio svoje kćerke u Domu, a ni slutio nije da će zagrljaj i poljubac po odlasku iz Doma biti posljednji s njegovom kćerkom Adelisom, mezimicom. Dženaza i ukop obavit će se danas.

Željela da bude finansijski tehničar

Za nesretnu djevojku svi imaju isključivo riječi hvale. Bila je učenica Ekonomske škole u Zenici. Željella je da jednog dana bude finansijski tehničar. Sudbina je, međutim, htjela drugačije,piše Depo