U utorak otvaranje energetski obnovljene 2. osnovne škole Srebrenik

U utorak 27. avgusta 2019. godine, sa početkom u 11:45 sati, održat će se ceremonija otvaranja još jedne „pametna škole“ u Tuzlanskom kantonu – energetski obnovljene JU Druga osnovna škola Srebrenik. Ovim putem pozivamo građane Srebrenika da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i  na taj način zajedno proslavimo energetsku obnovu JU Druga osnovna škola Srebrenik.

U proteklom periodu na objektu škole su izvođeni građevinsko-zanatski radovi na realizaciji mjera energetske efikasnosti postavljena je termoizolacija na vanjske zidove objekta škole, postavljena je nova vanjska stolarija na objektu škole, postavljen je novi toplovodni kotao na pelet.Ukupna vrijednost radova je 92.803,29 €.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Ukupna vrijednost radova je 92.803,29 €. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda.

MC
Objava U utorak otvaranje energetski obnovljene 2. osnovne škole Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}