Studentica iz BiH primljena na Kembridž sa punom stipendijom

Lejla Korman, studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST), sa dodatnim usmjerenjem iz Internacionalnog biznisa, primljena je na prestižni Univerzitet Kembridž sa punom stipendijom.

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju ( SSST) ima najveći procenat diplomanata koji svoje školovanje nastavljaju na svjetskim univerzitetima poput Oksforda, London School of Economics, Džon Hopkins Univerzitetu, Kembridžu i drugima, navode u SSST-u.

Tema njenog diplomskog rada bila je ”The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina’’ a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.

“Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu. Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku.

Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Bakingem (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika”, saopštili su sa SSST-a.