Stravična nesreća u Austriji: Radnika iz BiH pritisnula karoserija kamiona

Kako javljaju tamošnji mediji, nesreća se dogodila u subotu, 10. avgusta, a radnik iz BiH je taj dan bio slobodan.

Međutim, odlučio je da slobodno vrijeme iskoristi kako bi došao na posao i popravio svoj traktor. Nakon popravke traktora odlučio je i da zamijeni jedan senzor na kamionu koji je u vlasništvu kompanije za koju radi.

Pokrenuo je motor i podigao karoseriju kamiona kako bi mogao da pristupi senzoru. Ubrzo je ponovo ugasio motor. Obično za ovaj posao treba koristiti hidrauličnu dizalicu ili drugi alat za osiguranje podignute karoserije kamiona.

Kada je u radni krug došao još jedan zaposlenik kompanije, iznenada je čuo glasan prasak. Drugi radnik zatekao je stravičan prizor – glava i prsa njegovog kolege iz BiH bili su zarobljeni između gume i karoserije kamiona, prenosi “Radio Sarajevo“.

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, oslobodile bh. državljanina, a pripadnici hitne pomoći iz Medlinga su uspjeli da ga ožive.

Radnik iz BiH je s povredama opasnim po život prebačen u bolnicu spasilačkim helikopterom austrijskog automobilskog kluba ÖAMTC. Slučaj je prijavljen i nadležnoj inspekciji rada.

{$excerpt:n}