Mladi iz Gradačca učesnici Ljetnog kampa u Dürenu

U nejmačkom gradu Dürenu od 9. do 16.8.2019. godine se organizuje Prvi međunarodni omladinski ljetni kamp, uz učešće mladih iz Bosne i Hercegovine. 

U gradskom kampu za mlade na direnskom jezeru (Dürener Badesee) ljetni rasput provodi 15 mladih ljudi iz Gradačca sa prijateljima iz partnerskog grada Dürena. U saradnji sa Gradom Gradačac aktivno učešće u realizaciji ovog putovanja uzelo je Udruženje “KULT” Gradačac.

Prvog dana u Rurstadtu goste su dočekali Carina Salentin, voditeljica službe za socijalni odgoj Općinskog ureda za socijalnu skrb i gradonačelnik Paul Larue.

Već 18 godina postoji uska veza između Gradačca i Dürena, rekao je gradonačelnik Paul Larue.

Za nas je važno biti ovdje i upoznati ljude iz Dürena, s kojima imamo partnerstvo i koje želimo nastaviti, rekao je Emir Duraković, predsjednik Udruženja „Kult“ Gradačac i pozvao mlade iz Njemačke u uzvratni posjet, kako bi upoznali znamenitosti i kulturu Gradačca i Bosne i Hercegovine.

Mladi u dobi od 15 do 18 godina, željni druženja, zabave, putovanja i boravka u prirodi u prva dva dana kampa su imali mogućnost da se međusobno bolje upoznaju i predstave svoj grad, kao i državu.

Radio Gradačac / Udruženje “Kult” Gradačac / Grad Düren / naslovna foto: City Düren