IZDRŽITE! Pred nama je vrhunac toplinskog vala, danas je najtopliji dan u ovoj godini

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Uz pretežno sunčano, ponegdje po kotlinama, duž riječnih tokova i dolinama maglovito započeo je novi dan u našem regionu.
Danas se nalazimo u polju blago povišenog vazdušnog pritiska te pod takvim sinoptičkim okolnostima atmosfera će danas nad nama biti mirna, pa se pojava lokalnih pljuskova i uopšteno padavina nigdje u regiji danas ne očekuje.

Današnji dan pored toga što će biti sunčan i stabilan, biti će jedan od, te vjerovatno i najtopliji dan ovog ljeta, uz maksimalne temperature koje će manje više, ne računajući više planine posvuda prelaziti 30°C, nerijeko (u većini krajeva) dosezati 35°C i više, a u Podgorici, Mostaru, Kninu i ostalim područjima bliskim ovim lokacijama i prelaziti te vrijednosti i dosezati temperature vrlo blizu ako ne i same 40°C, a mjestimično i koji stepen više od toga u najtoplijem dijelu dana.
Dakle temperature danas većinom u rasponu između 32 i 38°C, stim da lokalno temp u nekim područjima mogu i koji stepen više.

Sve u svemu pred nama je pretežno sunčan, stabilan vrlo topao, vruć, vrlo vruć, sparan i neugodan dan.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje i do 28°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39°C. 

U Sarajevu sunčano i vruće. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19°C, a najviša dnevna oko 36°C.