Piromanka zapalila bivšeg i njegovu djevojku

Safija Klimenta (bivša Murić) tereti se da je 8. aprila ove godine u ranim jutarnjim satima, u naselju Besnik kod Rožaja, podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela. U vatrenoj stihiji koju je izazvala, izgorjeli su njen bivši muž Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45), prenose “Dnevne novine”.

Okrivljena je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, ali kako je rekla nije namjeravala da bilo ko strada.

Ispričala je da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim je izrodila šestoro djece, koja su sada punoljetna. Takođe je ispričala da se razvela od supruga 2011. godine, jer je neprestano maltretirao i čak ga je prijavljivala za zlostavljanje.

Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili, a potom je otišla da živi u Bar kod sina i snahe.

Motiv ove užasne tragedije, kako je rekla, bilo je to što nije mogla da podnese da druga žena “dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom”. Boljelo ju je to što je druga žena živjela u kući koju su oni gradili. Izjavila je da stradalu, nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada vidjela.

U kuću ušla kroz prozor kupatila

Opisujući kako je kobnog dana došla do kuće, ispričala je da je pješke prešla deset kilometara te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Dolaskom do kuće ušla je kroz prozor od kupatila i ušla u dnevnu sobu, gdje je prosula benzin i bacila šibicu.

Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Rekla je da žali što je za epilog imalo stradanje dvije osobe jer, kako je rekla, “bilo kakav da je bio ipak je bio otac njene djece“.

Ona je 8. aprila u jutarnjim satima, na povratku iz Rožaja prema Baru, uhapšena u autobusu u Kolašinu, piše “Blic“.

{$excerpt:n}