U petak u Srebreniku počinje kulturna manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”

Sutra počinje tradicionalna kulturna manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti” u Srebreniku. Riječ je o manifestaciji s tradicijom od preko četiri decenije, zahvaljujući kojoj će Srebrenik u narednih desetak dana predstavljati centar kulturnih dešavanja na području TK. Svečano otvaranje ove kulturne manifestacije održat će se sutra u srednjovjekovnoj tvrđavi u Gornjem Srebreniku, a u sklopu svečanog otvaranja upriličit će se izvedba monodrame “Hej, Šemso” Sadila Mehmedovića. Posjetioci će imati priliku pogledati i izložbu bosanskih jela i rukotvorina koju je pripremilo Udruženje žena “Diva” iz Srebrenika.

Prema riječima Nihada Omerovića, predsjednika Organizacionog odbora, u sklopu ove manifestacije, u periodu od 9. do 18. avgusta na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture i na platou ispred srednjovjekovne tvrđave u Gornjem Srebreniku održat će se niz pozorišnih predstava, promocija knjiga, koncerata i drugih kulturnih sadržaja. Pored niza raznovrsnih kulturnih sadržaja, u sklopu ovogodišnjeg OGUS-a, u Srebreniku će boraviti i desetak likovnih umjetnika iz BiH i inozemstva. Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije je Grad Srebrenik, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

M.O.
Objava U petak u Srebreniku počinje kulturna manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}