Ubjedljiva pobjeda Sarajeva protiv Slobode

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 3:0 i tako osvojili sedam bodova iz prve tri utakmice nove sezone.
Odlično je krenulo po Bordo tim jer su već u petoj minuti stigli u vodstvo. Letić je ubacio s lijeve strane, a Handžić je bio najsnalažljiviji u šesnaestercu i glavom pospremio loptu u mrežu za slavlje domaćih navijača.

Sloboda se potom oslobodila početnog pritiska i dva puta opasno zaprijetila preko Bekrića i Livančića.

Redale su se šanse pred oba gola i pred sami odlazak na odmor. Tako je prvo Kovačević fantastično odbranio šut Livančića, dok je s druge strane Tatar zakasnio na dodavanje Handžića.

Aktuelni prvaci BiH su u nastavku krenuli ofanzivnije pa su uslijedile dvije dobre šanse Handžića i Tatara, ali se ni Sloboda nije predavala. Opasno su zaprijetili Mujagić i Bekrić u dva navrata.

Pitanje pobjednika bilo je rješeno u 76. minuti nakon jednog kontranapada. Na kraju je Hebibović pogodio nakon nesebičnog dodavanja Tatara. Upravo je ovaj dvojac ponovio uloge i pred sami kraj meča za konačnih 3:0.

Sarajevo se večerašnjom pobjedom probilo na lidersku poziciju Premijer lige BiH sa sedam osvojenih bodova nakon tri kola, dok je Sloboda s četiri boda pala na sedmo mjesto.