TUZLA: Nakon fizičkog obračuna smrtno stradao migrant

Muška osoba mlađe životne dobi noćas je preminula u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli nakon incidenta koji se dogodio u blizini Tržnog centra Omega u ovom gradu, saznaje Klix.ba.Kako saznaje Klix.ba od izvora iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, muška osoba mlađe životne dobi, najvjerovatnije migrant, noćas je oko 1:30 sati vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezena u tuzlanski UKC gdje je okvirno pola sata kasnije preminula.

U Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli trenutno postoje sumnje da su ovog muškarca ubila dvojica mlađih muškaraca, najvjerovatnije migranata, koji su nakon napada pobjegli u pravcu Glavne autobuske stanice u Tuzli. 

Na mjestu događaja koji je pedesetak metara udaljen od tuzlanskog tržnog centra, saznajemo da su primijećene velike količine krvi, zbog čega u Tužilaštvu TK postoji sumnja da su kod usmrćene osobe nastale ubodne rane. 

Tačan uzrok smrti još uvijek nije utvrđen s obzirom na to da otežavajuću okolnost za obavljanje obdukcije tijela predstavlja utvrđivanje identiteta.