Kantonalni sud u Tuzli prihvatio tri miliona km kaucije. Pramod Mittal i saučesnici branit će se sa slobode

Kantonalni sud u Tuzli donio je rješenje kojim se prihvata kaucija (jemstvo) za puštanje iz pritvora predsjednika Nadzornog odbora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Pramoda Mittala i njegova dva bliska saradnika, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Advokatica optuženih Vasvija Vidović kazala da su sredstva transferisana te da je na osnovu toga Kantonalni sud u Tuzli donio rješenje o ukidanju pritvora za trojicu osumnjičenih.

“U rješenju ima mjera zabrane koja se odnosi na bavljenje pozivom u GIKIL-u, a sve ostalo je obezbjeđeno jemstvom. Postupak ide dalje, a oni će se odazivati na sve pozive suda”, rekla je Vidović novinarima.

S obzirom na to da je uplaćena kaucija od  tri miliona KM, uz 21 milion maraka imovinsko-pravnog zahtjeva, Mittal i saučesnici bi u toku dana trebali izaći na slobodu.

Tužilaštvo TK milionera Pramoda Mittala, zatim, člana Nadzornog odbora GIKIL-a Rajiba Dasa i generalnog direktora lukavačke kompanije Paramesha Bhattacharyya tereti za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju.

federalna.ba/Onasa