Zaspao za volanom pa završio u kamionu

To međutim ne znači da niste u opasnosti. Istina, zahvaljujući fizičkom odvajanju vjerojatnost frontalnog sudara s vozilom iz suprotnog smjera je gotovo nemoguća, ali zato prijeti opasnost od lančanog sudara, ali i sudara pri promjeni vozne trake, prenosi “Hayat“.

Autocestom se u pravilu vozi većom brzinom, saobraćaj zna biti gust, a nerijetko je i da vozač uslijed monotonije vožnje izgubi fokus. Neki tako počnu voziti neoprezno, a neki i zaspu za volanom.

Upravo jedan takav primjer dolazi s francuskih autocesta. Snimka pokazuje maleni Audi koji vrluda između voznih traka. Vozač je očito neoprezan, a pretpostavka je da je uslijed umora zadrijemao. Auto je na kraju udario u kamion, odbio se u ogradu i zatim je na njega naletio automobil iz kojeg je snimana nesreća. Posljedicu same nesreće možete vidjeti ovdje. Vozač Audija lakše je ozlijeđen, dok je materijalna šteta poprilična.

Stoga još jednom ponovimo neka pravila. Vozite u skladu sa zakonskim ograničenjima, lijevu traku koristite za pretjecanje i uvijek pratite promet ispred i iza sebe. I naravno, prije svakog manevra provjerite i dvaput, a ako ste imalo umorni stanite i odmorite se. Uostalom, putujete na godišnji odmor i dolazak na cilja pola sata kasnije ne bi trebao biti bitan.

{$excerpt:n}