Amina Djedović iz Srebrenika predstavljat će BiH na Evropskom takmičenju u saobraćaju

Učenica OŠ “Rapatnica” Srebrenik Amina Djedović predstavljat će BiH na 34. FIA Evropskom takmičenju u saobraćaju, koje će se od 12. do 15. septembra ove godine održati u švicarskom gradu Ženevi.

Ova talentirana učenica, nakon velikog uspjeha na Državnom takmičenju, pokazala je visok stepen teorijskog poznavnaja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na poligonu i na  Završnom takmičenju u Kladnju na kojem je učestvovalo deset najboljih učenika s Državnog takmičenja.

Osvajanjem prvog mjesta na dodatnom takmičenju izborila je mjesto u timu od četiri učenika koji će predstavljati BiH na Evropskom saobraćajnom takmičenju u Švicarskoj. –“S ponosom mogu reći da je saobraćajna sekcija naše škole u protekle tri godine bila pobjednik takmičenja na nivou grada Srebrenika i Tuzlanskog kantona.

Prošle godine bila je i prvak BiH u muškoj, a ove godine u ženskoj kategoriji. Zahvaljujući tim sjajnim rezultatima, već dvije godine zaredom OŠ “Rapatnica” daje po jednog predstavnika u reprezentaciju BIHAMK-a koji predstavlja BiH na evroposkim saobraćajno-obrazovnim takmičenjima”, ističe Zehrudin Muhedinović, direktor OŠ “Rapatnica”.

Objava Amina Djedović iz Srebrenika predstavljat će BiH na Evropskom takmičenju u saobraćaju pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.