UZNEMIRENI GRAĐANI GRAČANICE “Treslo se od poda do plafona, nije bilo jednostavno”

Zemljotres jačine 4,3 stepena po Ritheru, koji se jutros oko 9 časova osjetio na području Tuzlanskog kantona, mnoge građane Gračanice i okoline je uznemirio. Neki su odmah izletjeli iz kuća i stanova.

– Jeste, osjetio sam, treslo se u skladištu u kome radim kao prodavač, od poda do plafona. Nije baš bilo jednostavno biti u prostoriji, pa sam istrčao napolje. Kupci koji dolaze u skladište, prije nego što kupe, pitaju za zemljotres – rekao Emir Mujić.

Profesor fizičkog vaspitanja Đani Murići u svom stanu u naselju Bazen takođe je osjetio podrhtavanje tla.– Ljuljali su se lusteri, cvijeće u vazama. Nisam se ugodno osjećao – kaže Murići.

U zgradama je bilo naročito intenzivno.

– Unuka koja stanuje u stambenom naselju Lamele u Gračanici je pitala: “Majka, jesi li ti osjetila zemljotres?” Kod nas u zgradi se bogami treslo – priča Maida Bajrić.

Šef Civilne zaštite u Gračanici Mustafa Bajić kaže da mu još niko nije prijavio štetu, a u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Gračanici dr Saša Operhal kaže da se poslije zemljotresa niko nije javio zbog povreda ili šoka.

(Avaz)