Foto: Oazu slanog okusa u srcu Tuzle u nedjelju posjetilo 12.500 gostiju

Ugodne ljetne temperature zraka tokom vikenda  građani Tuzle, ali i brojni gosti iz drugih gradova i država iskoristili su za uživanje u jedinstvenom kompleksu Panosnkih jezera u Tuzli. Dok je većina provodila vrijeme osvježavajući se u vodi, te slanim slapovima, drugi su spas potražili u hladovini koju pruža nekoliko ljetnih bašti koje djeluju pod okriljem ovog kompleksa. Kako saznajemo u JKP Pannonica Tuzla, samo u nedjelju Panonska jezera je posjetilo 12.500 gostiju.

Tuzla je jedini grad u Evropi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada. Kompleks Panonskih jezera čine tri jezera različite veličine i dubine, te Slani slapovi. U sklopu kompleksa nalazi se Arheološki park neolitsko-sojeničko naselje i Muzej geološka postavka “Pannonica”, dječiji zabavni park, sportski tereni, te mnogi drugi ugostiteljski, kulturni i zabavni sadržaji. Do sada je  kompleks Panonike posjetilo više od 3,7  miliona turista.

Grad Tuzla dobitnik je najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Odisej, „Ujedinjenih nacija“ (2012 UNWTO ULYSSES AWARD) koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma