Ekološka manifestacija u Kalesiji: Prilika za mlade pjesnike da dobiju nagradu i objave svoj rad

U četvrtak 18. jula 2019. godine, u 18:00 sati, u Gradskoj biblioteci
Kalesija, održat će se centralna manifestacija povodom projekta “Pedagoške metode razvoja zdravih stilova života kod mladih-prevencija od pojave uzimanja alkohola i droge”.

U okviru manifestacije bit će održan okrugli sto o temi “DROGA JE NAJVEĆE ZLO“, a bit će dodijeljene i nagrade pobjednicima literarnog natječaja kojeg je raspisao Ekološki savez „Eko – zeleni“ Tuzlanskog kantona.

Natjećaj se raspisuje u cilju razvoja ekološkog odgoja i obrazovanja, te zdravstvenog razvoja mladih, a važno je i da se posveti pažnja očuvanju okoliša i zdravlja. Cilj je i da se razvije prevencija zaštite zdravlja mladih i da se dođe do saznanja šta mladi misle o negativnim
pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima.

Natječaj je otvoren do 16. 7. 2019.godine. Stručni žiri će pregledati sve prispjele radove i ocijeniti ih.

Svi učesnici natječaja, čiji radovi budu dostavljeni centralnoj komisiji za ocjenjivanje, dobit će diplomu za učešće i knjigu na poklon. Novčano će biti nagrađeno pet (5) najuspjelijih radova.

Za najbolje radove su obezbijeđene novčane nagrade i knjige:
-osvojeno prvo mjesto 100 KM
-osvojeno drugo mjesto 90 KM
-osvojeno treće mjesto 80 KM
-osvojeno četvrto mjesto 70 KM
-osvojeno peto mjesto 60 KM.

Radovi se mogu dostaviti poštom ili lično, u koverti, sa nazakom na koverti ZA EKOLOŠKI NATJEČAJ , na adresu JU BKC „Alije Izetbegović“, Trg šehida 11, 75260 Kalesija. Također, radove s emogu dostaviti i u elektronskoj formi na mail bkc.kalesija@bih.net.ba. U koverti napisati i podatke o sebi: ime i prezime, razred ili godina studija, naziv škole ili fakulteta, kontak telefon ili e-mail adresu.

Nagrađeni učenici i studenti će svoje radove čitati na centralnoj manifestaciji.