Amel Tuka se ženi sredinom oktobra, među zvanicama Edin Džeko i Šako Polumenta

Naš najbolji atletičar Amel Tuka i njegova dugogodišnja djevojka i zaručnica Amina Pivić stat će pred matičara sredinom oktobra u Zenici. Ovu informaciju za “Faktor” potvrdilo je nekoliko zvanica, među kojima je i popularni crnogorski pjevač Šako Polumenta.

– Drago mi je da sam dobio pozivnicu od ljudine kao što je Amel Tuka. Amel Tuka, Haris Seferović i Senijad Ibričić su ljudi koje volim i poštujem. Za te ljude, i da sam zauzet, otkazao bih gostovanje i došao na vjenčanje. Amel Tuka je pravi momak i ponos regiona i na njega se trebaju ugledati svi mladi sportisti. Ono što je Novak Đoković napravio u tenisu, želim da postigne Amel Tuka u atletici. Dolazim u Zenicu da otpjevam nekoliko pjesama gratis. To je najmanje što mogu da uradim za Amela – rekao je za Faktor Šako Polumenta.

Kako saznajemo, pozivnice za svadbu već su otišle na adrese brojnih poznatih sportista iz cijelog regiona. Među njima su i Edin Džeko, Hamza Alić, Kemal Mešić, Haris Dubica… Za našeg najboljeg atletičara i oko 200 zvanica trebao bi zapjevati Amelov veliki prijatelj Denial Ahmetović.

{$excerpt:n}