“DJECO DRAGA, ČUVAJTE SE!” Neutješni otac poslao POTRESNU PORUKU nakon što mu je POGINUO SIN

Među komšijama i prijateljima, koji su dolazili da izraze saučešće, bilo je najviše momaka i djevojaka iz sela Maglajani, koji su se družili sa Milanom.

Ožalošćeni otac Zlatan Golubović svima njima je ponavljao istu rečenicu: “Hvala vam, djeco, što ste došli i čuvajte se, djeco draga!”

Golubivići su cijenjena i ugledna porodica sa četvoro djece. Majka poginulog Milana, Slavica Golubović, predsjednica je Udruženja višečlanih porodica u Laktašima. Ova snažna žena je, nakon što je primila vijest o pogibiji svog sina, završila u bolnici, na sedativima, a infuziju sa lijekovima za umirenje danas su primali i Milanov brat Živko i sestra Hristina.

Njihov otac Zlatan kaže da u ovakvim trenucima nema riječi kojima bi se mogla opisati neprebolna tuga.

“Nema tu riječi utjehe, ali šta ću, moram biti jak. Moram sačuvati porodicu, moram biti oslonac svojim sinovima i kćeri i, naravno, svojoj supruzi, koja je van sebe od bola. Eto, toliko smo se trudili da pomognemo drugim porodicama kroz udruženje, a evo šta smo doživjeli”, kaže ožalošćeni otac za “SrpskaInfo“.

Ova porodica je prije nešto više od godinu dana doživjela još jednu tragediju, kada je, nekoliko dana prije 18. rođendana, takođe u saobraćajnoj nesreći, poginula Anastasija Kasić, kćerka Zlatanovog brata.

“Jedva su moja djeca preživjela pogibiju svoje nerođene sestrice, a sad ovakva tragedija”, kaže neutješni otac.

Pristao je da, u najtežim trenucima, razgovara sa novinarima Srpskainfo, kako je rekao, samo zbog jednog razloga: da tragična priča o njegovom sinu i drugarima koji su poginuli zajedno s njim bude opomena drugim mladim ljudima.

“Ako drugi mladi ljudi iz ove priče izvuku pouku, onda možda naš Milan nije poginuo uzalud. Jedno tako bi ova nesreća mogla imati nekog smisla. Zato molim sve mladiće i djevojke: djeco, draga naša djeco, čuvajte se, pazite šta radite kada sjedate za volan”, poručio je ožalošćeni otac.

I njegov komšija iz susjednog sela Kukulje, Dragan Mutić, pred čijom se kućom desila nesreća u kojoj su poginuli Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25), ima sličnu poruku.

“Kad se to desilo, a izgledalo je jezivo, prvo sam pomislio na svoje sinove. Imam ih dvojicu, voze i automobile i motore i stalno im govorim: polako djeco, ne srljajte. Ne govorim to sam njima, nego i drugim mladićima”, kaže Mutić.

{$excerpt:n}