Obilježena 27. godišnjica stradanja trojice medicinara Doma zdravlja Srebrenik

Uposlenici Doma zdravlja Srebrenik na prigodan način su obilježili 27. godišnjicu stradanja trojice medicinara ove zdravstvene ustanove u proteklom odbrambenooslobodilačkom ratu. Kako je istaknuto na obilježavanju ove tužne godišnjice, hrabri medicinski radnici Nail Bijelić, Bego Kešetović i Jasmin Sofić bili su prve žrtve agresije na BiH na području Srebrenika, a stradali su spašavajući tuđe živote.

Tog kobnog 18. juna 1992. godine Nail i Jasmin prevozili su ranjene borce iz Brčkog u UKC Tuzla, a na povratku u Srebrenik u rejonu Potpeća i Tinje na njihovo propisno obilježeno sanitetsko vozilo pucali su četnici i na mjestu ih ubili. Nakon što je stigla vijest o napadu na sanitet, u pomoć svojim kolegama hitno je krenula medicinska ekipa Doma zdravlja na čelu s Begom Kešetovićem, ali je i on, nažalost, na ulazu u Orlovu klisuru poginuo od metka ispaljenog iz četničkog snajpera. U sklopu obilježavanja ove godišnjice, delegacija Doma zdravlja Srebrenik polaganjem cvijeća na spomenik izgrađen na ulazu u Orlovu klisuru i učenjem fatihe odala je dužnu počast trojici hrabrih medicinskih radnika. Organizirana je i posjeta porodicama stradalih medicinara.

M.O.
Objava Obilježena 27. godišnjica stradanja trojice medicinara Doma zdravlja Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}