Paklene vrućine u BiH: Cijela zemlja pod toplinskim valom, a najgore tek slijedi

Bosnu i Hercegovinu je zahvatio toplinski val, zbog čega je FHMZ izdao upozorenje.

Pogledajte temperature u gradovima mjerene u 14 sati.

U dijelovima sjeveroistočne Bosne u ovim trenucima temperatura dostiže i do +36°C, uz subjektivni osjećaj temperature 39-40°C.

Do kraja sedmice očekuju nas jako toplo vrijeme sa temperaturom do čak 37 stepeni Sunčano, vruće i sparno bit će u cijeloj regiji do nedjelje, posebno u subotu, kada će većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplotnog vala.

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano i vruće. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se u sjevernim i istočnimforama Bosne.Vjetar ploča do umjeren, južnog smjera. Temperatura se osvežava 14 do 20, a povremena od 30 do 36 stepena. Za područje BiH danas je upaljen žuti meteoalarm zbog visokih temperatura.

Do kraja sedmice očekuju nas jako toplo vrijeme sa temperaturom i čak 37 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost bit će u petak. U junu je temperatura od 14 do 20, a od 18 do 23, najviša dnevna od 28 do 35, na jugu i sjeveru do 37 stepeni.

Slično će biti i subotu. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Utorak Temperatura od 16 do 20, dana 18 do 23, najviša dnevna od 30 do 37 stepeni