Miralem Pjanić: Moramo sutra da se borimo maksimalno i zalažemo jedan za drugog

Zvanična press konferencija reprezentacije BiH uoči utakmice sa Italijom održana je večeras na stadionu FC Juventus u Torinu.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Robert Prosinečki i reprezentativac Miralem Pjanić.

Miralem Pjanić ističe da će ekipa pružiti maksimum:

„Sutra nas očekuje teška utakmica protiv favorita ove grupe. Dobro igraju i složni su. Mi moramo pokazati drugačije lice nego što je to bilo protiv Finske ako želimo da stanemo u igri. Siguran sam da ćemo svi odraditi sve što je potrebno da odigramo što bolju utakmicu. Neće biti lako, ali ja vjerujem u ovu ekipu.“

Naš vezista o sutrašnjem protivniku kaže:

„Osim što se dobro brani Italija ima i veoma dobre igrače u sredini i napadu. Dobro čuvaju loptu i dobro razigravaju kroz sredinu terena. Naprijed imaju brze i tehnički kvalitetne igrače i neće nam sigurno biti lako. Ne smijemo sada previše razmišljati o Finskoj.

Nismo odigrali dobro, ali otkad je selektor tu imali smo i dosta dobrih utakmica. Bilo je dosta dobrih stvari i moramo to da vratimo, da se zalažemo jedan za drugog. Imamo kvalitete da stvorimo prilike i moramo sutra da se borimo maksimalno.“

Nakon press konferencije počeo je i službeni trening bh. tima.

Utakmica Italija-BiH na programu je sutra u 20:45 sati. Meč će voditi sudijska četvorka iz Španije. Glavni sudija je Xavier Estrada Fernandez, a pomagaće mu Javier Rodriguez i Teodoro Sobrino. Četvrti sudija je Ricardo De Burgos.