Učenici Elektrotehničke škole Tuzla ponovo najbolji na takmičenju “Microsoft Office Specialist”

Učenici JUMS Eletrotehnička škola Tuzla i ove godine su izdominirali na IT takmičenju na nivou BiH iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint dijelu Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja, a koje je održano danas na Ekonomskom fakultetu UNSA .

Najviše bodova osvojio je Sead Smailagić, učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, koji se pobjedom plasirao na svjetsko Microsoft Office Specialist, koje će biti održano u New Yorku, krajem jula 2019. godine. Drugo mjesto je osvojila Amra Kodžaga, učenica Prve gimnazije Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo Zaim Mehić, učenik Srednje elektrotehničke škole iz Mostara. 

I drugi učenici iz JUMS eletrotehnička škola Tuzla su ostvarili odlične rezultate. Tarik Džambić i Almir Subašić su bili prvi u svojoj kategoriji, a svi predstavnici JUMSETŠ Tuzla, njih sedam, su osvojili preko 900 bodova i stekli MOS certifikate. Ekipa JUMS eletrotehnička škola Tuzla se pripremala pod mentorstvom profesora, mr. sci. Damira Kunosića.

Podsjećamo, na prošlogodišnejm Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, a upravo je Smailagić osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo 40 takmičara, učenika srednjih škola i studenata iz Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva, koji su na predkvalifikacijskim takmičenjima u svojim gradovima pokazali najbolja znanja iz osnovnih kompjuterskih vještina, programa Microsot Offica.

Tuzlainfo.ba