Bajramske hedije za 200 korisnika Doma penzionera u Tuzli

U petak, 31. maja/26. dana mjeseca ramazana članice Asocijacije žena Medžlisa Tuzla upriličile su predbajramsku posjetu Domu penzionera u Tuzli. Tom prilikom su podijeljene bajramske hedije za svih 200 korisnika Doma, a postačima su obezbjeđeni iftari.

Ova posjeta je neizostavan dio ramazanskih aktivnosti Asocijacije i sprovodi se od samog osnivanja Asocijacije, od 2009. godine.

“Poštovanje starijih jedan je od načina pokazivanja naše naklonosti prema Allahu dž.š., a mi već jedanaesti ramazan zaredom pokušavamo istrajti na tom put i zadobiti tu naklonost. Njegujemo ovu lijepu gestu prema ljudima koji žive u Domu bez obzira koje su vjere i nacije. Naše aktivnosti u Domu se realizuju tokom cijele godine, ali ove su nam posebne i drago nam je da predbajramske momente podijelimo s njima” – kazala je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović.

I ove godine, kao i svake do sada, podrška nije izostala od imama, koordinatorica u tuzlanskim džematima, vjeroučiteljica, džematlijki, ljubaznog osoblja hipermarketa “Bingo” Sjenjak, ali i građana Tuzle koje su podržali ovu ramazansku akciju kojima se članice Asocijacije ovim putem zahvaljuju.

Vrijedi naglasiti je Medžlis Islamske zajednice Tuzla na čelu sa glavnim tuzlanskim imamom hfz. Ahmed-ef. Huskanovićem svake godine da poseban doprinos u realizaciji ove posjete, a tako je bilo i ove godine.