Vrijedne studentice od svog džeparca oslikale odjel pedijatrije u Sarajevu

Studentice Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu ovih dana oslikavaju zidove Odjela Pedijatrije Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Vrijedne studentice uživale su u slikanju malih junaka iz crtanih filmova. Svojim kistom i šarenim bojama te prelijepim detaljima uljepašaće tako dane malim pacijentima, a odjel će time dobiti lijep izgled.

“Zajedno sa kolegicama Semrom i Amnom započeli smo oslikavenje odjela Pedijatrije. Kao što vidite ovdje su neke vesele boje, podloga je ljubičasta, a tu imamo i zadane boje. Danas ćemo oslikati nekoliko tema iz crtanih filmova”, kazala je Šejla Manjgafić.

Veoma lijepa donacija od sarajevskih studentica će najmlađima olakšati bolesničke dane. Površina Pedijatrije Opće bolnice je 740 kvadratnih metara, a imaće 15 terapeutskih kreveta. Novine koje će imati ovaj Odjel je dnevna bolnica u kojoj će se obavljati najveći dio aktivnosti (postojanje dnevne bolnice se trenutno preferira u cijelom svijetu), te savjetovalište i pedijatrijska ambulanta.


Od studentskog džeparca su nabavile boje i zasukale rukave. S posebnim senzibilitetom oplemenile su bolnički prostor, bez ikakve finansijske naknade ili koristi. Naprotiv, potrošile su svoj skromni studentski džeparac ali su sretne jer su svjesne šta su prave vrijednosti i da je u davanju drugom najveća sreća. Svaka čast!