Hilmo Bučuk na Kapiji je ostao bez kćerke Lejle, koja je tek trebala napuniti 17 godina.

Najtežeg dana u mom zivotu – veli majka Pakiza, Lejla je bila neobično vesela….bila se naime ranije posvadjala s najboljom prijateljicom Sanjom nisu govorile i tog dana pomirila se…..

Večeras izlazim sa Sanjom reče mi za ručkom….a nije voljela da izlazi…U ratu je s društvom izašla tri-četiri puta ali nikad na Korzo. Zašto je odjednom promjenila plan nikad više neću saznati. Ne znam zašto se kući nije vratila kad je čula udar prve granate u 19,20 sati jer se neobično plašila i uvijek je to dotad činila….

Posljednji ih je vidio Sanjin rodjak iz Par Sela kod prodavnice Peko na Korzu, nekoliko minuta prije tragedije. Ne znam ni sama što me je vuklo naprijed kroz gužvu i toliki svijet da bi stigla na Kapiju. Oca Hilmu su te večeri neobično jako boljele noge pa je rano otišao na spavanje. Nikad prije niti poslije nisu ga boljele noge.

Lejla nikada nije dočekala ni poklon za 17. rođendan, koji joj je pripremila drugarica Sanja Čajić. To je još jedan u nizu potresnih događaja, koji veže Lejline i Sanjine roditelje.

-Izašle su tu noć zajedno, zajedno su i otišle na neki drugi svijet. Par dana nakon tragedije na Kapiji obišao sam Sanjine roditelje. Dali su mi tada poklon koji je Sanja namijenila Lejli. Srce mi je puklo od tuge po drugi put u samo par dana-prisjeća se djed Sadik.

Dugo su na Lejlinom mezaru na Aleji mladosti, roditelji Hilmo i Pakiza pronalazili i “Zvečevo” čokoladu na kojoj je pisalo “Volim te”. Čokoladu je, vjerovatno, ostavljala Lejlina prva simpatija, a o kome se radi ostat će vječna tajna zapisana u Lejlinom dnevniku.