Zet zbog ljubomore ubio cijelu porodicu u Novom Sadu

Stravičan zločin u Novom Sadu rano jutros otkrio je sestrić porodice Pajić koji je otvorio vrata kapije njihove kuće u Ulici Petrefija Šandora i vidio brojne tragove krvi, javlja Blic.

Šokirani mladić odmah je pozvao policiju koja je ušla u stan ove porodice i u njemu zatekla tri tijela – majke, oca i kćerke.

Bez znakova života policija je zatekla Branislava Pajića (57), njegovu suprugu Nadu Pajić (57) i njihovu kćerku Mirjanu Janković (32). Policija je odmah blokirala i obezbijedila dokaze na mjestu nezapamćenog zločina.

Za ovo brutalno trostruko ubistvo osumnjičen je G. J. (36), suprug ubijene Mirjane, inače vulkanizer iz Veternika. Kako saznaje Blic, njega je Mirjana prije samo dvije sedmice prijavila za nasilje u porodici i on je tada dobio zabranu praska supruzi. Protiv G. J. postoji i prijava za ilegalno posjedovanje oružja.

Prema prvim informacijama, motiv za ovaj nezapamćeni zločin u Novom Sadu je ljubomora. G. S. je, navodno, bio ubijeđen da Mirjana ima drugog i da ga vara.Policija intenzivno traga za ovim muškarcem, a na licu mjesta obavlja se uviđaj. Kako javljaju svjedoci, vidljivi su brojni tragovi krvi, prenosi Oslobođenje.