Zenica: Namamio učenicu u stan pa je silovao

Zeničani su zgroženi novim šokantnim slučajem silovanja maloljetnice, koji se dogodio u naselju Crkvice, saznaje “Avaz”. Naime, 45-godišnji D.S. silovao je 12-godišnju djevojčicu S. G., a policija je, odmah po prijavi o ovom slučaju, pronašla i uhapsila osumnjičenog.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uhapšeni Zeničanin ispitan je u policiji.

– Uhapšeni je, nakon kriminalističke obrade i zadržavanja, predat na daljnje postupanje i u nadležnost Tužilaštva ZDK – kaže Alić.
 
Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni i maloljetna djevojčica inače su komšije. On je djevojčicu, tvrdi naš izvor, pozvao u stan da mu pomogne nešto oko mobitela.

– Kad je djevojčica otišla kod njega, mladić je nasrnuo na nju i silovao je. Svi su bili zgroženi. Otac djevojčice nije mogao vjerovati šta se dogodilo. Brzo je došla policija, obavili su uviđaj i uhapsili mladića – govori naš izvor.

Lejla Šaćirović, magistar psihologije, ističe da je u današnje vrijeme, zahvaljujući društvenim mrežama koje bombardiraju javnost negativnim informacijama i neizvjesnoj situaciji u državi, sve češća pojava da se čovjek povlači u sebe.
– Tada gubi osjećaj i empatiju za druge, prepusti se negativnim mislima koje, u kombinaciji s negativnim iskustvima, mogu utjecati na razvoj raznih psihičkih poremećaja. U takvim situacijama, čovjek se, u stanju sužene svijesti, odlučuje na teška djela, ne razmišljajući o posljedicama ni šteti koju nanosi žrtvi – kaže ona.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su u odgovoru na naš upit kazali da postoje osnovi sumnje da je D.S. izvršio krivično djelo bludne radnje nad maloljetnom S.G.

– Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka – kažu iz Tužilaštva, piše Avaz.