Jasmin jednom policajcu slomio ruku, bježao je s mjesta nesreće

Pripadnici MUP-a KS su na Ilidži rano jutros pokušali zaustaviti automobil, ali se vozač Jasmin B. (19) iz Goražda nije zaustavi, nego se dao u bijeg prema Pazariću.

On je jutros oko 3.30 prvo skrivio saobraćajnu nesreću na području općine Novi Grad, nakon čega se nije zaustavio. Policija je potom pokušala da ga zaustavi na Ilidži, ali je nastavio bježati prema Pazariću.

U mjestu Resnik udario je u policijsko vozilo.

Bježeći Audijem A4, udario je u policijski automobil i tom prilikom povrijedio dvojicu policajaca, od kojih je jedan zadobio teže tjelesne povrede. Nezvanično, još jedan pripadnik MUP-a KS povrijeđen je tokom ove akcije, a njemu je slomljena ruka.

Nakon što je udario u policijski automobil, Jasmin se dao u bijeg, ali se ubrzo vozilom “nasukao” na zemljani nasip pored ceste, gdje se njegovo vozilo zaustavilo. Policajci su ga potom svladali i uhapsili. On će biti podvrgnut alkotestiranju i testu na narkotike.

Tužilac je ovaj slučaj okarakterizirao kao napad na službenu osobu.

Vijest Jasmin jednom policajcu slomio ruku, bježao je s mjesta nesreće se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba