AccuWeather objavio prognozu: Stižu paklene vrućine i razorne oluje

Jake oluje očekuju se najviše tokom poslijepodnevnih i večernjih sati. Najveću opasnost donijet će orkanski vjetrovi, grad i bujične poplave. Vrućina će biti dulja nego prošlog ljeta

Meteorološki servis AccuWeather objavio je prognozu vremena za nadolazeće ljeto  u cijeloj Europi. Kako najavljuju, većem dijelu Europe prijete opasni toplinski valovi, dok se  jugoistočnu Europu očekuju jake oluje.

Dok će veći dio Europe biti pod udarom sušnog vremena i opasnih toplinskih valova, većem dijelu Balkana prijete učestale jake grmljavinske oluje. 

“Iako dijelovi Balkana neće biti imuni na toplinske valove, ekstremna vrućina bit će ograničena”, piše AccuWeather.

Opasne oluje prijetit će području od Grčke do Srbije, Rumunjske i Bugarske, ali i dijelovima Jadrana.

Oluje će povremeno zahvatiti i zapadni dio Balkanskog poluotoka te Italiji donijeti nestabilno vrijeme.

– Oluje će donijeti velik broj munja, bujične poplave i orkanske vjetrove te tuču. Najjače oluje mogle bi dovesti i čak do stvaranja tornada. Ovakve jake oluje očekuju se najviše tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati. Najveću opasnost donijet će orkanski vjetrovi, tuča i bujične poplave – upozoravaju iz AccuWeather-a.

Opasni toplinski valovi protezat će se od Portugala i Španjolske pa sve do Poljske i Mađarske. Vrućine će početi u lipnju te napominju i kako će vrućina biti dulja nego prošlog ljeta.

Požari će prijetiti sjeveru Portugala, sjeveru Španjolske kao i djelu Alpa – zaključuju meteorolozi.