Lijep gest učenika na maturi OŠ Kalesija: Priredili iznenađenje drugarici iz razreda

Završetak školovanja osnovnog ili srednjeg uvijek ostaje u sjećanju. Ono što nosimo u svojim srcima nisu nenajavljeni kontrolni iz historije, jedinica iz matematike, neopravdani čas, nego je to najviše ponašanje naših drugara u takvim situacijama.

U svojim srcima zauvijek nosimo sjećanja na odnos naših drugara prema nama, smijanje na času kada nastavnik galami, pričanje tajni na odmoru. Lijepe uspomene na svoje školske drugare ali i nastavnike zasigurno će ponijeti Armina Avdić, maturantica sa cerebralnom paralizom, piše portal NTV.ba.

Tokom cijelog osnovnog obrazovanja Armina je imala veliku podršku svojih drugara. Kaže da su joj uvijek pomagali i kada bi pomoć tražila i kada ne bi. Svi su htjeli dijeliti klupu sa njom, pa su napravili i plan da svaki dan sjedi sa različitim drugom odnosno drugaricom. Svoje lijepo, drugarsk, ljudsko ponašanje, Arminini školski drugovi krunisali su na maturskoj večeri. Kada je najmanje očekivala i kada je zabava osnovaca bila na vrhuncu nastavnik je prozvao Arminu Avdić. Nije slutila šta je čeka. A čekao ju je predivan poklon . Korpica sa slatkišima i lijepo upakovana, uokvirana zajednička fotografija 9b razreda.

Gest učenika pomenutog odjeljenja i razredne nastavnice Arminu a ni ostale nije ostavio ravnodušnim. Pomenuti gest nama dokazuje da naša djeca izrastaju u prave ljude. Ljude koji znaju cijeniti istinske vrijednosti.

Podsjećanja radi, Armina i njena sestra blizankinja od rođenja imaju cerebralnu paralizu. Upornošću, napornim radom i trudom Armina je uspjela napraviti samostalne korake pa je i jučer sa svojim drugarima iz škole izašla bez kolica. Na maturskoj večeri zablistala je i njena sestra Emina ali i sve druge djevojčice i dječaci koji su osim prelijepih odjevnih kombinacija i frizura pokazali ljepotu drugarstva i veliko srce koje se krije u grudima mladih đaka.

“Hvala vam za ljubav, hvala vam za sreću i radost najveću”poručila je Armina drugarima.