DODIK OSTAO BEZ JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH SAVEZNIKA, STRACHE PODNIO OSTAVKU: Nakon skandaloznog snimka sa kćerkom ruskog tajkuna….

Kako javljaju austrijski mediji, kancelar Sebastian Kurz prihvatio je ostavku vicekancelara Strachea nakon sastanka održanog u Beču danas .

Austrijski vicekancelar i lider desničarske Slobodarske partije (FPO) Heinz-Christian Strache podnio je danas ostavku kao rezultat korupcijskog skandala u kojem se našao.

Kako javljaju austrijski mediji, kancelar Sebastian Kurz prihvatio je ostavku vicekancelara Strachea nakon sastanka održanog u Beču danas.

Mediji su ranije javili da je Strache zajedno s potpredsjednikom stranke Johanom Gudenusom, jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudio državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.Video razgovora je nastao u ljeto 2017. u jeku predizborne kampanje za austrijski parlament, a u javnost su ga iznijeli njemački magazin “Der Spiegl” i dnevnik “Suddeutsche Zeitung”.

Nakon ostavke, austrijski kancelar mora donijeti odluku o tome da li će ostati u koaliciji sa Stracheovom strankom ili će u ovoj zemlji biti rapsisani vanredni parlamentarni izbori.

slobodna-bosna.ba