Akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 osoba u Tuzli, Kalesiji i Lukavcu

Višemjesečni rad na terenu pripadnika policije MUP-a TK rezultirao je jutrošnjom akcijom i pretresima u kojima je pronađena veća količina heroina.

Trinaest osoba je uhapšeno u jutrošnjoj akciji pripadnika policije MUP-a Tuzlanskog kantona na području Tuzle, Lukavca i Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom akcije je pronađena i zaplijenjena i veća količina materije koja asocira na heroin, kao i veće količine novca i nekoliko mobilnih aparata korištenih prilikom činjenja pomenutih krivičnih djela.

Jutrošnja akcija je rezultat višemjesečnog operativnog rada policije na terenu, a kulminirala je pretresom 15 lokacija na području ove tri općine kantona.

– Tokom višemjesečnog rada policije, pronađena je i veća količinia heroina, a jutros tokom pretresa pronađena je i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Nakon kriminalističke obrade osobe će biti predate Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK-a.

U ovom trenutku policija nije imala više informacija o tome da li se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi ili o osobama od ranije poznatim policiji. Među privedenima je i nekoliko žena.