Nejra Bajrić: Roditelji i ja nikako ne spavamo. Ovo je za mene veliko poniženje, grozno se osjećam!

Nevjerovatna, apsurdna situacija stiže nam iz Banovića, gdje maturantici Nejri Bajrić iz Banovića nije dozvoljeno da se njena fotografija nađe na zajedničkom panou njenog razreda.

Naime, direktorica i pedagogica Osnovne škole “Treštenica” su smatrale da je spomenuta djevočica nosila previše šminke na licu, te joj nisu dozvolile da se fotografiše, odnosno da njena fotografija bude na panou.

Prema pisanju medija u BiH, direktorica ove škole je Mevlida Mujić, a pedagogica je Aldina Rahvanović.

Sve djevojčice bile našminkane

Djevojčica Nejra Bajrić danas je za Source.ba portal ispričala kako ju je ovo veoma mnogo pogodilo, kako je ovo poniženje za nju i njene roditelje jer se radi o odličnoj učenici, te kako su i brojne druge djevojčice bile našminkane, ali su se one mogle fotografisati.

“Došla sam u školu oko 10:00 sati, a slikanje je bilo zakazano za 12:00 sati. Sve djevojčice su bile našminkane, a onda su pedagogica i direktorica samo mene pozvale u kancelariju i rekle mi da ne mogu biti na panou i da slobodno idem kući. Kada sam se vratila kući, moja mama je potom otišla u školu da pita zbog čega ja ne mogu da budem na panou, a onda su one zaprijetile socijalnom službom i policijom, te su nam rekle da izađemo iz škole. Onda sam se slikala, čisto da imam uspomenu, ali su mi one već rekle da neću biti na panou zbog šminke, iako su sve djevojčice bile našminkane. Tako sam se slikala samo u svojoj košulji, radi uspomene”, kaže Nejra za Source.ba portal.

“Nikada se nikome od njih nisam zamjerila zbog nečega, jer sam bila odlična učenica. Direktorica je čak meni i mojoj sestri bila učiteljica u ovoj školi. Samo su nam rekli da je šminka razlog svega. Rekli su nam da će nam zvati policiju i socijalnog radnika ako ne napustimo školu”, ističe ova djevojčica.

Veliko poniženje za odličnu učenicu

Ipak, za sada se još uvijek ništa nije promijenilo, a Nejrina slika se i dalje ne nalazi na panou, ali je zato Nejrin otac pisao Ministarstvu obrazovanja TK kako bi ih upoznao sa ovom neobičnom, da ne kažemo, komičnom situacijom.

“Moja slika i dalje nije na panou, ništa se nije dogodilo. Moj otac je poslao dopis Ministarstvu obrazovanja TK i sada čekamo odgovor od njih. Svi mediji su objavili ovu priču. Nećemo sigurno na ovome stati. Škola se uopće nije oglasila nakon medijskih natpisa, pa sada samo čekamo odgovor od Ministarstva obrazovanja”, ističe ova mlada djevojka.

Za kraj, Nejru smo upitali kako se osjećala u proteklih nekoliko dana, s obzirom da brojni učenici jedva čekaju fotografisanje za školski pano, a njoj je to bilo uskraćeno.

“Roditelji i ja nikako ne spavamo. Ovo je za mene veliko poniženje, jer sam i odličan učenik. Sada se osjećam kao najlošiji učenik, s obzirom da su samo meni zabranili da se slikam, baš se grozno osjećam. Uskraćeno mi je puno pravo kao maturantici devetog razreda”, kaže na kraju kroz suze Nejra Bajrić za Source.ba portal.

Odgovor iz spomenute škole oko ove nevjerovatne situacije ćemo pokušati dobiti u narednim danima, kao i od Ministarstva obrazovanja TK.

izvor: Source.ba