Djevojka koja je pala kroz prozor nargila bara u Kaknju zadobila po život opasne povrede

Devetnaestogodišnja D. S. iz Kaknja, koja je sinoć pala sa drugog sprata zgrade u kojoj se nalazi “Nargila bar Selfie” u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, zadobila je teške i po život opasne povrede.

Pacijentica inicijala D.S. iz Kaknja, dovezena je u 22.45 sati u Odjel urgentne medicine JU Kantonalna bolnica Zenica, kolima Službe hitne medicinske pomoći Kakanj, u teškom opštem stanju sa teškim povredama glave, lica i ekstremiteta. Nakon brze dijagnostičke i terapijske obrade u Odjelu urgentne medicine, pacijentica je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja u Odjelu anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja radi daljeg medicinskog tretmana. Pacijentica je trenutno u induciranoj komi, te se prati stanje pacijentice – kazala je glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica Aida Buro.

Iz policije su kazali da je u 22. 19 sati Policijska stanica Kakanj obaviještena da je u Službu hitne pomoći dovezena ženska osoba sa teškim tjelesnim povredama, te da je životno ugrožena.

Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, pripadnici PS Kakanj obavili su uviđaj, kojim je utvrđeno da se djevojka nalazila u spomenutom ugostiteljskom objektu, te da je pala kroz prozor sa visine od oko 5,5 metara.

Službenici PS Kakanj pod nadzorom tužioca Tužilaštva ZDK nastavljaju sa utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti povodom ovog događaja, piše “Faktor“.