Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku. Stabla porušena, automobili oštećeni.

U protekla 24 sata ozlijeđene su dvije osobe te je zabilježen veći broj materijalnih oštećenja u gradu, saopštila je u ponedjeljak Policijska uprava zagrebačka (PUZ), dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio da su svi na terenu dok se šteta ne sanira te da je otvaranje festivala Floraart na Bundeku odgođeno za četvrtak.

– Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede, navodi se u priopćenju policije. Također, tijekom protekla 24 sata na području Zagreba evidentirano je više materijalnih oštećenja uslijed pada stabala u gradu. 

Na Maksimirskoj cesti jutros oko 5 sati stablo je palo na tramvaj u pokretu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba, a zastoj u tramvajskom prometu u smjeru zapada trajao je od 5,30 do 9,30 sati. Među ostalim, u Rakitju je nedugo iza ponoći stablo palo na dva strujna kabela koji su potom pali na kolnik, a promet je bio obustavljen do jutarnjih sati, a na Rokovom perivoju zbog pada stabla hrasta duljine 20 metara oštećen je betonski zid i srušena metalna ograda.

Policija navodi da su nastradali i osobni automobili, kada su u Medvedgradskoj ulici s fasade zgrade otpale dvije mramorne ploče te oštetili osobni automobil, dok se u Savskoj cesti sa zgrade odlomio dio fasade te pao na parkirani osobni automobil i tom prilikom je na vozilu oštećeno vjetrobransko staklo i poklopac motora. U Ježevskoj ulici sa zgrade je pala limena konstrukcija krovišta dimenzija 40×20 metara, ali da uslijed pada konstrukcije nije bilo oštećenja druge imovine.