Braći Ćulum oduzeta skupocjena vozila

Radi se o dva Lamborghinija i jednom Ferrariju.

Kako nezvanično saznaju “Nezavisne” u automobilima su se nalazili Armin Ćulum, Nermin Ćulum, Salešević Velid i dvije djevojke.

Uz podršku pripadnika JZP Banjaluka sva tri auta i osobe koje su se u njima nalazile su sprovedene u PU Banjaluka.

Za jednu od djevojaka utvrđeno je da je državljanin Slovenije, a da nije ispoštovala procedure za boravak stranaca, pa su joj oduzete putne isprave i biće udaljena iz zemlje. Radnici Uprave za indirektno oporezivanje su uručili jednom od njih nalog zbog carinskog prekršaja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka i uz njihovu saglasnost privremeno su oduzeta vozila kako bi se utvrdilo porijeklo istih i validnost dokumentacije.

Privedena petorka je noćas puštena iz prostorija PU Banjaluka

“Lica A.Ć, N.Ć, S.V, M.R, i T.S. su privedena sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti za izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka. Oduzeta su im vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije. Obaviješten je nadležni organ radi preduzimanja mjera na utvrđivanju carinskog prekršaja”, rekla je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

O navedenim aktivnostima upoznati su dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka kao i Osnovni sud Banjaluka.