Čelić: Oteo bivšu ljubavnicu jer se vratila suprugu

Čelić – Policija je uhapsila je N. K. i O. Z. zbog sumnje da su oteli ženu M. M. (36) ispred Osnovne škole “Humci” u istoimenom naselju kod Čelića.

Sve se desilo u srijedu oko 11 časova, kada je žrtva dovela svojih dvoje djece na nastavu. Nakon što je ispratila kćerku i sina, žena je ostala na putu, a potom su automobilom naišli otmičari.

– Naočigled brojnih posmatrača, roditelja koji su dovezli djecu u školu, N. K. i O. Z. zgrabili su žrtvu, ugurali je na zadnje sjedište i odvezli se prema naselju Lukavica kod Čelića. Tu su doživjeli manju saobraćajnu nesreću. Bez obzira na to, nastavili su put prema Gornjem Rahiću kod Brčkog – ispričao je izvor blizak istrazi.

Nakon nekoliko časova, N. K. i oteta žena M. M. su se prijavili policiji u Brčkom. U međuvremenu, u Čeliću je uhapšen drugi otmičar, O. Z. Policija nije otkrivala detalje  kidnapovanja.

Nezvanično saznajemo da M. M. nakon ispitivanja puštena kući i da nije imala ozbiljne povrede.

– Ovaj slučaj okarakterisali smo kao protivpravno lišenje slobode. Nakon istrage i utvrđivanja svih okolnosti, imaćemo više informacija – rekli su u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Prema priči pojedinih mještana sela Humci, razlog kidnapovanja je ljubomora.

– N. K. je neko vrijeme živio s otetom ženom, koja je zbog njega ostavila muža i djecu. Na kraju se ipak vratila suprugu, sa kojim ima troje mališana. Pretpostavljam da otmičar to nije mogao da podnese, i zato ju je ugurao u auto – kazao je jedan mještanin koji nije želio da mu objavimo ime.