Prijavio krađu BMW-a, pa auto parkirao kod oca

On je u prijavi naveo da je vozilo bilo parkirano u Ulici Đure Đakovića u Banjaluci, a da je vrijedno oko 100.000 maraka, piše “Srpskainfo“.

Krađa vozila prijavljena je policiji u Banjaluci 7. maja oko 3.30 sati. U prijavi je navedeno da je vozilo ukradeno u noći između 6. i 7. maja.

Nakon prijave krađe policija je odmah pokrenula istragu, a već u samoj izjavi Zorana Brkića bilo je dosta kontradiktornosti.

Inspektorima je to sve bilo sumnjivo i odmah su posumnjali da je moguće da je riječ o lažnoj prijavi. Tokom istrage vozilo je nađeno u dvorištu firme ‘Eurogejming’ , a koja je u vlasništvu Brkićevog oca Daria – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da su o svemu obavijestili dužurnog banjalučkog tužioca, koji je naložio da se protiv Zorana Brkića dostavi izvještaj zbog lažnog prijavljivanja krivčnog djela.

U policiji u utorak nisu mogli da navode detalje kako su razotkrili ovaj slučaj, niti da li su utvrdili zašto je osumnjičeni Zoran slagao da mu je ukraden automobil.

Istakli su da istraga u ovom slučaju još uvijek traje i da se istražuju motivi koji su naveli osumnjičenog da počini krivično djelo.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je vjerovatno sa tim pokušao da naplati pare od osiguranja, ali umjesto toga zaradio je prijavu. Riječ je o autombilu koje je 2016. godište.

Zoran do sada nije bio poznat policiji po krivičnim djelima, za razliku od njegovog oca Daria, koji je ranije osuđivan zbog organizovanja ilegalnih igara na sreću.

Dario Brkić je 2012. godine bio osuđen na šest mjeseci zatvora zbog organizovanja ilegalne internet poker igre ‘Texas Hold’em’ i oduzeto mu je pola miliona maraka vrijedna imovina jer je stečena krivičnim djelom. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice.

Krađa ‘maseratija’

Sličan slučaj lažne prijave krađe skupocjenog vozila zabilježena je 2016. godine na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina.

Državljanka Srbije Daliborka Beljan prijavila je da joj je neko ukrao ‘maserati’ vrijednog oko 76.000 maraka sa parkinga u etno-selu Stanišići.

Ona je krađu prijavila da bi naplatila odštetu od osiguranja, a zahvaljujući snimcima sa nadzornih kamera utvrđeno je da je riječ o lažnoj prijavi.