Univerzitet u Tuzli: održana akcija čišćenja Kampusa

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u subotu 27. aprila uposlenici i studenti Univerziteta u Tuzli organizirali su akciju uređenja zelenih površina u univerzitetskom Kampusu. Akciju su podržali i Šume TK, Rudnik Kreka, JKP „Komunalac“ Tuzla.

Osim obilježavanja simboličnog ekološkog praznika, menadžment Univerziteta u Tuzli na čelu sa Rektoricom prof.dr. Nerminom Hadžigrahić najavljuje da je subotnja akcija dio dugoročne strategije animiranja studenata i uposlenika da sličnim akcijama pokažu društvenu odgovornost javnih institucija, a da se prostor Kampusa koristi kao poligon za okupljanja i druženje među različitim subjektima lokalne zajednice.

„Obilježavanje Dana planete Zemlje postala je naša tradicionalna manifestacija u Kampusu i to je dan kad našim zajedničkim snagama dajemo doprinos očuvanju životne okoline i podizanju svijesti o ekološkom djelovanju. Jer misliti o ekologiji ujedno znači  i misliti o budućnosti. Studentski parlament velika nam je podrška i partner u ovom a i mnogim drugim projektima od značaja kako za univerzitet tako i za društvenu zajednicu“, kazala je Rektorica dr.sc. Nermina Hadžigrahić, red.prof.