Općinski načelnik upriličio prijem za Selmira Mašetovića

Općinski načelnik Edis Dervišagić upriličio je prijem za Selmira Mašetovića iz Gradačca povodom povratka iz Republike Turske.

Mašetović je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018., pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena (Fethullaha Gullena) koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom. Podsjećamo, Selmir je bio u zatvoru u Ušaku 23 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, a u utorak, 22. aprila, stigao je kući u Gradačac.

Tokom sudskog postupka u Turskoj Općina Gradačac je porodici Mašetović pružila finansijsku pomoć u iznosu od 4.000 KM. Ovom prilikom Selmir Mašetović i njegov otac su se zahvalili Općinskom načelniku, Općini Gradačac kao i svim sugrađanima na podršci koju su mu pružili kada mu je bilo najteže. Selmir je upoznao Općinskog načelnika sa trenutnom situacijom u kojoj se nalazi naglasivši da sudski proces i dalje traje i da advokati rade na tom slučaju.

Načelnik Dervišagić je izrazio zadovoljstvo što ovaj slučaj ide u pozitivnom pravcu čemu je potvrda i ova posjeta Mašetovića rodnom Gradačcu. Zaželio mu je puno sreće i da se sudski proces u što kraćem roku okonča na zadovoljstvo našeg sugrađanina.

Radio Gradačac / Općina Gradačac