Izgubio bitku za život: Preminuo Hakija Osmanović iz Živinica

Hakija Osmanović (33) iz Srebrenice, nastanjen u Živinicama, preminuo je prekjučer, potvrdila je njegova porodica.

Riječ je o mladiću koji je prije godinu i po teško povrijeđen nožem, a za njegovo liječenje prikupljana je i pomoć. Hakija je nakon napada nožem šest mjeseci proveo u bolnicama, ali mu i nakon dvije operacije u našoj zemlji nije došlo do poboljšanja problema s crijevima.

Kao moguće rješenje pojavilo se liječenje u Švicarskoj. Da bi se pokrili troškovi prikupljana je pomoć, a odigrana je i humanitarna košarkaška utakmica u Živnicama na kojoj je glavna zvijezba bio naš NBA košarkaš Jusuf Nurkić.

Nažalost, i pored svih uloženih napora, Hakija je izgubio bitku za život. Hakija je teško povrijeđen u oktobru 2017. godine kada ga je na jednoj benzinskoj pumpi kod Živinica, nakon kraćeg verbalnog sukoba, nožem u stomak ubo 25-godišnji Emrah Greljo iz Živinica.

U međuvremenu je Greljo pred Kantonalnim sudom u Tuzli zbog krivičnog djela pokušaj ubistva osuđen na godinu i po zatvora. Tu presudu potvrdio je i Vrhovni sud FBiH, odbivši žalbe Tužilaštva TK i odbrane optuženog, te je ona postala i pravomoćna, potvrdio je za Faktor glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Iako je posljedica krivičnog djela sada drugačija, pojasnio nam je, ne postoji mogućnost ponavljanja postupka, budući da se radi o pravomoćno presuđenom predmetu. Zakon o krivičnom postupku, naime, poznaje ponavljanje samo u slučaju kada se radi o odbijajućoj presudi. (Faktor.ba)