BZK „Preporod“ Srebrenik donirao komplet knjiga Gradskoj biblioteci

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Srebrenik Razim Slanjankić danas je predstavnicima JU Centar za kulturu i informisanje – Gradske biblioteke u Srebreniku uručio donaciju koja se sastoji od 10 knjiga monografije „Saz u Srebreniku“.

Donacija je uručena u povodu Svjetskog dana knjige, a u sklopu saradnje srebreničkog „Preporoda“ s institucijama kulture na promociji domaćih autora. Monografija „Saz u Srebreniku“, prema riječima Slanjankića, predstavlja presjek kulturnih manifestacija i drugih programa usmjerenih na promociju saza i sevdalinke realiziranih u periodu od 2008. do 2018. godine na području ove općine.

Predstavljeni su svi učesnici navedenih kulturnih manifestacija, a knjiga obiluje i prigodnim fotografijama značajnih kulturnih stvaralaca s područja ove općine, ali i brojnih festivala saza i drugih kulturnih događaja. Projekt „Saz u Srebreniku“ na osnovu javnog poziva finansirala je općina Srebrenik iz sredstava za podršku udruženjima u oblasti kulture u 2018. godini.