Veliko priznanje: “Eko Zeleni” TK proglašeni za “Šampione” u zaštiti prirode za 2019. godinu

Svečana ceremonija obilježavanja Dana planete Zemlje u BiH uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada ‘Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2019’ održana je danas u 12 sati u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Veliko priznanje: za “Eko Zelene” TK koji su proglašeni za “Šampione” u zaštiti prirode za 2019. godinu

U kategoriji ORGANIZACIJA / NVO / FONDACIJA koja kroz svoje programe radi na podizanju svijesti građana o okolišnim problemima, te aktivno i praktično promoviše načine rješavanja okolišnih problema najviše glasova dobili su “Eko zeleni” TK.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dodijelio je plaketu “Zlatna Tisa” Muhamedu Omeroviću predsjedniku Ekološkog saveza ” Eko zeleni” TK.

“Po treći put u Bosni i Hercegovini organiziramo izbor i dodjelu nagrada, a kao prošlogodišnji pobjednik u kategoriji općina, odnosno gradova domaćin završne svečanosti je Grad Mostar”.

U kategoriji grad/općina/ pobijedio je Grad Bihać, u kategoriji poslovni subjekt “Eko život” d.o.o. iz Tuzle, dok je u kategoriji organizacije/NVO/fondacije nagrađena organizacija Ekološki savez “Eko-zeleni” iz Tuzlanskog kantona.

Pobjednik u kategoriji škola je Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” Gradačac, a u kategoriji neformalne grupe građana- građanske inicijative volonterska akcija “Let’s Do It Tuzla”. Također, nagrađeni su i pojedinci Asja Vrabac iz Tuzle te Redžep Grabus iz Sarajeva.

U ovogodišnjoj kampanji u svim kategorijama učestvovalo je 48 nominiranih kandidata koji su zajedno prikupili 15.235 glasova, a pobjednicima će biti uručena plaketa ‘Zlatna Tisa’.

tkportal.ba