Oproštaj uplakanih učenika i kolega od nastradalih uposlenica OŠ “Kovačići”. Sutra Dan žalosti u cijeloj BiH

U SARAJEVU je održana komemoracija nastradalim zaposlenicama osnovne škole Kovačići koje su poginule kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima nedaleko od Sarajeva.

Od njih su se oprostili učenici, roditelji, kolege i suradnici koji nisu mogli sakriti tugu, piše Klix.ba.

“U nama je nevjerica i nemir. One su bile omiljene učiteljice koje su s ponosom nosile ovu titulu. Učitelj nije posao, već voljeti, osjećati, umjeti. Sve ovo i mnogo više bila je naša Lejla koja je bila stvorena za ovaj posao, prva na fronti inovacija, reformi i borbe za sreću svakog djeteta. Svi smo na gubitku preranim odlaskom njih četiri”, kazala je jedna od Lejlinih kolegica.

“Bile su nevjerojatne žene i uzor svima”

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april 2019. godine, proglasi Danom žalosti u BiH, zbog tragične smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH.

Četiri prosvjetne radnice OŠ “Kovačići” Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, poginule se su teškoj saobraćanoj nesreći koja se prije tri dana dogodila na magistralnoj cesti Sarajevo – Pale u mjestu Čeljigovići, na istočnom izlazu iz Sarajeva, kada su automobilom sletjele u provaliju duboku oko 200 metara. (N1)