Šepić reizabran za predsjednika NB-a, Kasumović napušta stranku

U Sarajevu je danas održan Kongres Nezavisnog bloka na kojem je za predsjednika reizabran Senad Šepić. Drugi kandidat bio je Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice, koji je odlučio napustiti stranku.

Gotovo 200 delegata učestvovalo je na današnjem Kongresu, a za Šepića je glasalo 146 delegata, dok je Kasumović dobio 46 glasova.

Nakon kongresa Fuad Kasumović , kako je rekao medijima i potvrdio na društvenim mrežama, odlučio je napustiti sve funkcije u ovoj stranci jer je nezadovoljan načinom izbora lidera stranke.

Odluku o održavanju Kongresa usvojilo je Predsjedništvo Nezavisnog bloka na sjednici 9. marta, ali prethodnih dana mediji nisu dobili najavu ovog događaja, koji je upriličen u sarajevskom hotelu Hills.

Neizostavno je primijetiti da je Kongresu prethodio buran period u Nezavisnom bloku. Najprije je iz ove stranke isključeno nekoliko pojedinaca, koji su se javno usprotivili rukovodstvu stranke, poput Sadika Ahmetovića, Salke Sokolovića, Elmedina Volodera, te Nedima Čivića.

Nezadovoljni politikom aktuelnog stranačkog rukovodstva, Nezavisni blok potpom su napustili regionalni odbor Srednje Podrinje, Gornje Podrinje, Hercegovina, Doboj – Posavina i Prijedor.