Užasna sudbina: Rodila se kćerka, a poginuo sin

– Mladen se tresao od boli dok smo razgovarali s njim u Kuštanima na državnoj cesti DC-28 Križevci – Bjelovar, gdje mu je u srijedu oko 7. 40 sati poginuo sin Stjepan (20).,

Mladić je stradao ni kilometar od kuće, kad se motociklom zaletio u kamion koji je prelazio cestu.

– Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na cesti, a dijelovi motocikla bili su razasuti uokolo. Hitna pomoć, koja je stigla, ustanovila je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je shrvan od boli – kaže nam stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.

Očajni otac je rekao portalu 24sata da ne zna što je skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja djeteta te smrt najstarijeg djeteta.

Drugi čitaju…

Za za poginulim bratom plakale su njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). Neki rođaci koji su tješili neutješnog oca rekli su da je vijest o tragediji stigla i do majke Mirele, koja je očajna te su joj ljekari u zagrebačkom porodilištu morali dati sredstvo za smirenje.

Shrvan od boli, otac je potvrdio da je poginuli sin nedavno kupio motocikl. Stjepan je bio kod djevojke te je krenuo iz smjera Sv. Ivan Žabno prema rodnoj kući kako bi se pridružio ocu u poslu.

Proizvodili su ugljen i ogrjevno drvo. Nedostajalo mu je oko 700 metara da stigne u roditeljski dom te sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove, a potom sa tatom, krene na posao. Međutim, iz firme ‘More’, izašao je šleper kako bi prošao preko ceste u drugi pogon. U tom trenutku naletio je mladić na motociklu Yamaha.

Mještani su ogorčeni na firmu iz koje cestu prelaze kamioni.

– Ne razumijem kako su dopustili da se s jedne i druge strane napravi pogon, a kamioni prelaze cestu koja u tom dijelu i nije najvidljivija – rekao je jedan od susjeda poginulog mladića. Iz PU Koprivničko-križevačke upozoravaju da su u ožujku bile 52 prometne nesreće te upozoravaju motocikliste da koriste obaveznu opremu i prilagode brzinu.

sodalive.ba/tkportal.ba ( Kontakt: redakcija1@tkportal.ba )