Sarajevske prostitutke tvrde da su “radile same”: Nismo imale makroa

Crna hronika

Akciji “City”

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizirao grupu koja je navodila veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks Ramel Jusufi, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarpašić, Alen Krtičić, Emir Šušić, zvani Japanac, i Nejra Jusufović, uhapšeni zbog prostitucije u Sarajevu, dovedeni su jučer u Tužilaštvo KS. Zatražen je pritvor za njih. Kantonalni sud Sarajevo će donijeti odluku, piše Dnevni avaz.

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizirao grupu koja je navodila veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno se sumnjiči i za trgovinu narkoticima.

Policajac Hajdarpašić, inače dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile tokom činjenja krivičnih djela.

Inspektori su, kako se saznaje, saslušali još dvije djevojke, 19-godišnju E. M. i još jednu. E. M. je dala izjavu u prisustvu svog branioca Omara Mehmedbašića.

Inspektorima je kazala kako nije imala svodnika, odnosno da nije radila ni za koga, već sama za sebe. Policajac Hajdarpašić pokušao se tokom saslušanja opravdati da nema nikakve veze sa prostitucijom nego da je samo upozorio Jusufija da dolaze njegove kolege te da sakrije pištolj.

Inspektori, međutim, nisu nasjeli na tu priču, jer su osumnjičeni bili pod posebnim istražnim radnjama. Prisluškivali su im telefone i pratili ih pola godine. Tako je policajac ipak priveden zajedno s ostalima u Tužilaštvo.