Detalji tragedije u Beogradu: Dječak se nije ubio zbog videoigrica

Screenshot
Detalji tragedije u Beogradu: Dječak se nije ubio zbog videoigrica

Cijeli komšiluk je u šoku i svi se pitaju kako se to njemu dogodilo

Avaz.ba

2019-04-10T12:25:00+02:00

Tragedija u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu dogodila se sinoć u ponoć, kada je dječak (12) Vasilije R. izvršio samoubistvo skokom sa sedmog sprata zgrade u kojoj je živio s roditeljima.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je ostavio oproštajno pismo na stolu svoje sobe, a razlog zbog kojeg se odlučio na suicid navodno je taj što mu majka nije dozvolila videoigrice. Ipak, njegovi rođaci negiraju ovo.

Stric pokojnog Vasilija rekao je da navodi da je on ostavio oproštajno pismo nisu istiniti, kao ni to da je na sebe digao ruku zbog videoigrica.

– Ništa nije istina, ovo je velika porodična tragedija. Vasilije nije ostavio nikakvo oproštajno pismo niti se ubio zbog videoigrica, došao je kući iz škole i samo skočio kroz prozor – rekao je Vasilijev stric.

– Njegov otac je teško bolestan, imao je tri teške operacije – dodao je na kraju.

Cijeli komšiluk je u šoku i svi se pitaju kako se to njemu dogodilo.

– Bio je najkulturnije dijete u zgradi, bavio se sportom, njegovi roditelji su se doselili prije 10 godina u zgradu i dali 5.000 eura da se obnove pločice u zgradi. Kulturni, obrazovani ljudi, samo riječi hvale imam za porodicu – rekla je šokirana komšinica, kojoj su odmah krenule suze na oči.

– On nikad nije prošao pored nekoga, a da se nije javio. Roditelji su se u nekom trenutku razveli, ali su se pomirili. Šta mu je to trebalo sad? – dodaje uplakana komšinica.

Kaže da je noćas čula buku i viku, čuo se lift, policija, ali nije ni pretpostavila da se tako nešto desilo. Da podsjetimo, dječaka su pronašle komšije ispred zgrade, a tijelo je u tim trenucima još davalo znake života. Ekipa Hitne pomoći odmah je izašla na teren, ali i pored napora ljekara, dječak nije uspio preživjeti.

(Autor: Avaz)

0