Turija: Navijač usred utakmice pucao iz pištolja na teren

Da može uvijek gore kada je u pitanju Bosna i Hercegovina dokazuje i današnji slučaj iz Lukavca.

Naime, utakmica Druge lige TK između domaće Turije i Stjepan Polja je prekinuta, u 35. minuti pri vodstvu gostiju rezultatom 2:0.

Ništa neobično, rekli bi na prvu. Ipak razlog za prekid utakmice je, vjerovali ili ne, činjenica da je jedan gostujući navijač tokom utakmice koristio oružje.

Kako su za Avaz.ba potvrdili iz FK Turija, incident se dogodio pri vodstvu Stjepan Polja rezultatom 2:0.

Drugi čitaju…

– Nakon drugog gola Stjepan Polja, jedan gostujući navijač je izvadio oružje i počeo pucati, nakon čega, domaći tim od straha napušta teren i utakmica se prekida – kažu nam iz Turije.

Dodaju da su nađene i čahure, te da je i pomoćni sudija čuo sve.

– Nakon dolaska policije, nađene su čahure, a osoba koja je pucala je pobjegla automobilom, ali je i fotografiran prilikom bježanja. Policija je napisala u izvještaju da je pucao gostujući navijač i fotografirane su čahure. Čekamo odluku Nogometnog saveza TK – kazali su nam iz kluba.

Predsjednik FK Turija Avdo Mosorović je potvrdio za Avaz.ba da je današnja utakmica prekinuta zbog upotrebe oružja.

– Jednostavno momci su bili frustrirani i počeli su bježati s terena. Znate nije ugodna situacija nimalo kada se nešto tako desi. Pištolj je bio gasni, pronađena su tri zrna. Kao predsjednik kluba sam pokušao sve zaštititi, nisam dao da se napravi bilo kakva gužva na terenu, prema bilo kome. Nama ovdje dolaze ljudi sa strane da prave probleme. Potpuno sam razočaran u sva ova dešavanja. Dugo godina sam bio fudbaler, ali ovako nešto nisam doživio – kaže nam Mosorović.

sodalive.ba/tkportal.ba ( Kontakt: redakcija1@tkportal.ba )